Παύλος Κοντίδης: “Αργυρός” Ολυμπιονίκης για δεύτερη φορά! Περήφανη η Κύπρος μας!

0
303

Αργυρός Ολυμπιονίκης για δεύτερη φορά στην καριέρα του, είναι από χθες ο Παύλος Κοντίδης κάνοντας μας για ακόμη μια φορά υπερήφανους.

Τερματίζοντας 2ος στην κούρσα μεταλλίων των ILCA 7 (Laser) εξασφάλισε το πρώτο μετάλλιο της Κύπρου μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, το πρώτο μετά το Λονδίνο το 2012 όταν μας είχε χαρίσει το πρώτο μετάλλιο της ιστορίας. 

O Παύλος είναι μόλις ο έκτος αθλητής στην Ολυμπιακή ιστορία των Laser με δύο Ολυμπιακά μετάλλια, ενώ o Κροάτης προπονητής του Jozo Jakelic κατακτά το 4ο διαδοχικό Ολυμπιακό μετάλλιο (όλα αργυρά) αφού στο Ρίο και στο Τόκυο είχε αργυρό με τον Stipanovic.  

H Κύπρος έγινε η 70η χώρα που κατακτά μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024», από τις 206 αποστολές που λαμβάνουν μέρος.

Οι δηλώσεις του ΠτΔ για Παύλο Κοντίδη

Είναι ιστορική η σημερινή μέρα για τη χώρα μας και τον αθλητισμό της, αφού ο πρωταθλητής μας Παύλος Κοντίδης κατέκτησε για δεύτερη φορά, αργυρό μετάλλιο στην ιστιοπλοΐα, στην κατηγορία Laser, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.  

Θέλω να εκφράσω τα αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και χαράς του κυπριακού λαού για τον άθλο του πρωταθλητή μας Παύλου Κοντίδη, ο οποίος για άλλη μια φορά ανέβασε τον κυπριακό αθλητισμό στο υψηλότερο επίπεδο του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Παύλος Κοντίδης έκανε την Κύπρο περήφανη και είμαστε όλοι βαθιά ευγνώμονες για το σπουδαίο επίτευγμα του.