Κάποια μέρη στν κόσμο αν και με ιδιαίτερη ομορφιά είναι στη μοίρα του να εγκαταλέιπονται, είτε βεβιασμένα είτε θελημένα οι κάτοικοι φεύγουν αφήνοντας πίσω μια γλυκόπικρη γεύση……
Michigan Central Station
Αυτός ο σταθμός τρένου υπήρξε ο πιο ψηλός σταθμός τρένου όταν προκατασκευάστηκε το 1912, από τους Warren & Wetmore and Reed and Stem, τους ίδιους αρχιτέκτονες που κατασκεύασαν και το New York’s Grand Central Terminal. Ο σταθμός είναι εγκαταλελειμμένος από το 1988.
Gunkanjima
Περισσότεροι από 10000 άτομα ζούσαν σε αυτό το μικρό Ιαπωνικό νησί μέχρι την δεκαετία του 1970, τώρα ε’ιναι εντελώς εγκαταλελειμμένο.
Nara Dreamland
Η Ιαπωνική εκδοχή του Disneyland έκλεισε το 2006, όμως τα παιχνίδια και τα καταστήματα σουβενίρ παραμένουν άθικτα.
Φρούρια Maunsell
Κατά τη διάρκεια του Β παγκοσμίου πολέμου κατασκευάστηκαν αυτοί πύργοι μέσα στον Τάμεση, για να προστατευτεί η Αγγλική ακτή από τους Γερμανούς. Το 1956 εγκαταλείφθηκαν.
Kolmanskop
Η πόλη Kolmanskop υπήρξε διάσημη για τα διαμάντια της όμως όταν στα μέσα της δεκαετίας του 1950 το κυνήγι διαμαντιών σταμάτησε η πόλη ερήμωσε με αποτέλεσμα σήμερα να σκεπαστεί από τον άμμο της ερήμου.
Pripyat
Το Pripyat εκκενώθηκε μερικές μέρες μετά την πυρηνική καταστροφή στο Chernobyl, ανάμεσα στα εγκαταλελειμμένα βρίσκονται 15 σχολεία, ένα νοσοκομείο, ένα σιδηροδρομικός σταθμός τραίνου και ένα Λούνα Παρκ.
Βαρώσια
Ανάμεσα στα όμορφα εγκαταλελειμμένα μέρη έχουμε και τα Κυπριακά Βαρώσια. Ένα διάσημο τουριστικό θέρετρο που λάτρευαν αστέρες του Χόλυγουντ σαν την Brigitte Bardot. Εγκαταλείφθηκε το 1974 μετά την Τούρκικη εισβολή, οι κάτοικοι του δεν επέστρεψαν ποτέ.
Το κοιμητήριο των Τρένων
Η περιοχή Uyuni είναι περισσότερο γνωστή γιατί υπάρχει η μεγαλύτερη σε έκταση αλυκή του κόσμου αλλά οι επισκέπτες μπορούν επίσης να επισκεφτούν τον εγκαταλελειμμένο σταθμό τραίνων με σταθμευμένα τρένα αντίκες όπου εγκαταλείφθηκαν κατά τη δεκαετία του 1940 όταν κατέρρευσε η βιομηχανία.
Lake Reschen
Στις αρχές της δεκαετίας του 1940 η ιταλική ηλεκτρική εταιρεία Μοντεκατίνι κατασκεύασε ένα φράγμα για την ενοποίηση των δύο λιμνών-Reschensee και Mittersee της περιοχής. Αποτέλεσμα του φράγματος ήταν τα γύρω χωρία να βυθιστούν εντελώς. Η μόνη υπενθύμιση ότι το χωριό υπήρχε ποτέ είναι το καμπαναριό της εκκλησίας του 14ου αιώνα.
City United Methodist Church
.Η γοτθικού ρυθμού καθολική εκκλησία στην Αμερική βρίσκεται τώρα σε παρακμή παρά το ένα εκατομμύριο δολάρια που ξοδεύτηκαν για την συντήρησή της.
Το κοιμητήριο των πλοίων
Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Μαυριτανίας βρίσκεται το μεγαλύτερο νεκροταφείο πλοίων, αφού στο λιμάνι της πόλης βρίσκονται περισσότερα από 300 σκουριασμένα πλοία καθώς διεφθαρμένοι αξιωματούχοι δέχθηκαν δωροδοκίες από ιδιοκτήτες σκαφών, επιτρέποντάς τους να εγκαταλείπουν τα πλοία τους.
Balestrino
Αυτό το γραφικό ιταλικό χωριό ανήκε στο Αβαείο των Βενεδικτίνων του San Pietro dei Monti τον 12ο αιώνα, και ήταν κάποτε ένα πολυσύχναστο χωριό γεμάτο ελαιοπαραγωγούς. Ο πληθυσμός του άρχισε να μειώνεται στα τέλη του 19ου αιώνα, όταν μια σειρά από σεισμούς έπληξε την περιοχή. Οι κάτοικοι που παρέμειναν μεταφέρθηκαν το 1953, λόγω της γεωγραφικής αστάθειας σε άλλη περιοχη.
Nicosia International Airport
Οι χώροι του αεροδρόμιου της ημικατεχώμενης Λευκωσίας, όπως τα εστιατόρια, το check in, οι χώροι αναμονής και εξυπηρέτησης επιβατών παραμένουν όπως ακριβώς ήταν το 1974 όταν άρχισε η Τούρκικη εισβολή.