Με σοβαρότητα και προσοχή ετοιμάζεται η Ομόνοια για την έξοδο στο «Παφιακό»
Για καλό της ήρθε της Ομόνοιας η ισοπαλία που απέσπασε η προσεχή της αντίπαλος, η ΑΕΖ, από την ΑΕΛ. Αφενός της έδωσε το δικαίωμα να πλησιάσει την τρίτη θέση στους τρεις βαθμούς και αφετέρου (κυρίως) να δει με διαφορετικό φακό την έξοδό της στο «Παφιακό», όπου θα αντιμετωπίσει την απρόβλεπτη ομάδα του Ζακακίου. Η Ομόνοια θα πρέπει να προσεγγίσει με πάσα σοβαρότητα και προσοχή το παιχνίδι, ώστε πάση θυσία να ζευγαρώσει τις νίκες της πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος και να επανέλθει, με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και δυναμική, στη μάχη της τελικής ευθείας του Α’ γύρου. Σε μια μάχη στην οποία θα κληθεί να δώσει δύσκολες εξετάσεις στα διαδοχικά ντέρμπι που ακολουθούν με ΑΕΚ, ΑΕΛ και ΑΠΟΕΛ.
Όχι άλλο πισωγύρισμα…
Η Ομόνοια ήδη μετρά σημαντικές απώλειες σε παιχνίδια στα οποία ήταν το φαβορί για τη νίκη. Αρχικά έχασε δύο βαθμούς από την Αναγέννηση και, εν συνέχεια, άλλους δύο βαθμούς από τη Δόξα, ομάδες οι οποίες σήμερα βρίσκονται στην τελευταία και αντιπροτελευταία θέση της βαθμολογίας αντίστοιχα. Επιπλέον, έχασε άλλους δύο απρόσμενους βαθμούς από τη Σαλαμίνα και άλλους τρεις στην ήττα που δέχθηκε απ’ τον Απόλλωνα. Συνεπώς, θα πρέπει να είναι διπλά και τριπλά προσεκτική απέναντι στην ΑΕΖ, αν δεν θέλει να πέσει ξανά θύμα έκπληξης σε ένα θεωρητικά εύκολο παιχνίδι. Στα πόδια των παικτών του Κάρβερ βρίσκεται η τύχη του αγώνα και σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να επιτρέψουν ένα νέο πισωγύρισμα. Κερδίζοντας την ΑΕΖ την Κυριακή στο «Παφιακό» η Ομόνοια «κολλά» δεύτερη νίκη (για δεύτερη φορά φέτος) και θα πάει με ηρεμία στη διακοπή, για να ετοιμάσει την αντεπίθεσή της στα ντέρμπι που ακολουθούν. Με το «διπλό» επί της ΑΕΖ η ομάδα του Κάρβερ θα αποκτήσει επιπλέον δυναμική και αυτοπεποίθηση, καθώς θα εκμεταλλευτεί τις όποιες απώλειες προκύψουν από το ντέρμπι ΑΕΚ – ΑΕΛ.
Η βελτίωση περνά και από την άμυνα
Το θετικό για την Ομόνοια είναι ότι έχει μπει σε μια τροχιά αγωνιστικής σταθερότητας, απόρροια της επιλογής του Κάρβερ να παίζει με 4-4-2 σε ρόμβο και της σταθερότητας στις επιλογές των παικτών του αρχικού σχήματος. Η Ομόνοια πρέπει να χτίσει πάνω σ’ αυτά τα δεδομένα και να δημιουργήσει ένα καλό σερί επιτυχιών, αν θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω. Για να τα καταφέρει, όμως, θα πρέπει άμεσα να βελτιώσει και την ανασταλτική της λειτουργία. Ήταν ένα θέμα που είχε να αντιμετωπίσει από το καλοκαίρι και, παρά τη γενικότερη βελτίωση που παρουσιάζει στο παιχνίδι της, ανασταλτικά ακόμη δείχνει να «χωλαίνει». Με μια ματιά στη βαθμολογία διαπιστώνεις ότι η ομάδα του Κάρβερ έχει -με διαφορά- τη χειρότερη αμυντική επίδοση (11 γκολ παθητικό) από τις πέντε πρώτες ομάδες. Έχει μια τάση να δέχεται εύκολα γκολ, ακόμη και σε παιχνίδια που είναι απόλυτη κυρίαρχος, όπως στα δύο τελευταία με Σαλαμίνα και Άρη. Τα συγκεκριμένα δύο γκολ τα δέχθηκε χωρίς να απειληθεί σοβαρά, αλλά από μακρινά σουτ εκτός περιοχής. Ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε και στα παιχνίδια με Αναγέννηση, Δόξα και Καρμιώτισσα. Δεν είναι και λίγο πράγμα να δέχεσαι τα πέντε απ’ τα έντεκα γκολ από μακρινά σουτ και στο τέλος να σου στοιχίζουν έξι συνολικά βαθμούς.
Πηγή: sigmalive