spot_img
HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

Σπίτι – Αλλαγές


―Η εποχή είναι ιδανική για αγορές χαλιών από τις εκπτώσεις. Μπορούμε, μάλιστα, να ζητήσουμε να τα κρατήσουν και να μας τα παραδώσουν με την έναρξη της χειμωνιάτικης σεζόν.
―Αγοράζουμε από ένα συνεργείο της περιοχής μια παλιά ρόδα αυτοκινήτου. Την δένουμε με πολύ χοντρά σκοινιά και την κρεμάμε γερά από ένα δυνατό δέντρο στην αυλή. Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με την αυτοσχέδια κούνια.
―Σχεδιάζουμε έναν τοίχο του εξοχικού με πεταλούδες: αγοράζουμε αυτοκόλλητες πεταλούδες σε διάφορα μεγέθη, ζητάμε από τα παιδιά να ζωγραφίσουν τις δικές τους και τις κολλάμε στον τοίχο για τρισδιάστατη αίσθηση. Το αποτέλεσμα θα είναι υπέροχο.
―Φτιάχνουμε σε έναν τοίχο το δικό μας οικογενειακό δένδρο. Μπορούμε να αγοράσουμε ένα χάρτινο δένδρο αυτοκόλλητο ή να αφήσουμε τα παιδιά να το σχεδιάσουν και να προσθέσουν σε κάθε κλαδί μια ετικέτα με το αντίστοιχο όνομα ή, ακόμα, μια polaroid με παππούδες, γιαγιάδες, θείους και ξαδέλφια. Ετσι, θα μάθουν και την ιστορία της οικογένειας.
―Ενας εύκολος τρόπος να διώχνουμε τα έντομα -και ιδιαίτερα τα μυρμήγκια- είναι τα φύλλα δάφνης, το μαύρο πιπέρι ή λίγο ξίδι εκεί όπου ξεκινάει η φωλιά τους. Δεν ξεχνάμε, επίσης, να βάλουμε μια πατάτα κομμένη στη μέση στις γλάστρες: Προσελκύει τα σκουλήκια σαν παγίδα και μένουν ανέπαφα τα φυτά.
―Οταν αποθηκεύουμε τις βαλίτσες από τις διακοπές, ρίχνουμε μέσα μερικά στεγνά σαπούνια που μας έχουν μείνει από το μπάνιο για να μην πλησιάζουν ζωύφια.
―Πριν από την απόψυξη, ψεκάστε τον καταψύκτη με λίγο ελαιόλαδο. Ο πάγος θα γλιστρήσει εύκολα σιγά σιγά μόνος του.
―Αξιοποιούμε τις θήκες για παγάκια και τις φόρμες για κεϊκάκια ως κατάψυξη μίνι δόσεων, π.χ. για σάλτσες ντομάτας, ζωμό κοτόπουλου ή κρέατος, ώστε να αποψύχουμε μόνο μια ποσότητα.
―Δεν ξεχνάμε να παραγγείλουμε ξύλα για το τζάκι. Θα τα βρούμε πιο φτηνά και σε μεγαλύτερη ποικιλία στην επαρχία.

ΚΟΥΖΙΝΑ
―Στην κατάψυξη χρησιμοποιούμε αποκλειστικά χαρτί, αλουμινόχαρτο ή πλαστικές σακούλες. Προστατεύουν τις τροφές από τον αέρα και την υγρασία.

Η συνταγή του μήνα
Πουτίγκα με καρπούζι
Yλικά
—1 καρπούζι περίπου 3 κιλών, καθαρισμένο, χωρίς κουκούτσια και κομμένο σε κύβους
—1/4 φλιτζανιού κορν φλάουρ
—2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
—1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο ή γλυκάνισο
—2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού
—1 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
—1 πρέζα κανέλα τριμμένη
—1 κουτ. γλυκού ροδόνερο
—2 κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
—½ φλιτζάνι φιστίκι Αιγίνης τριμμένο

Εκτέλεση
Πολτοποιούμε το καρπούζι στο μπλέντερ μέχρι να λιώσει καλά. Βάζουμε σε κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το λεμόνι, το μαραθόσπορο και το κορν φλάουρ και προσθέτουμε το λιωμένο καρπούζι. Βράζουμε το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα για 5 λεπτά περίπου, μέχρι να αρχίσει να δένει. Προσοχή: Δεν θα πρέπει να αφήσουμε το μείγμα να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας. Βγάζουμε το καρπούζι από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το ροδόνερο. Ανακατεύουμε και περνάμε το μείγμα από πολύ λεπτό σουρωτήρι και προσθέτουμε το δυόσμο. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 ποτήρια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες μέχρι να στερεοποιηθεί η πουτίγκα. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας την κορυφή με λίγη κανέλα και μερικά από τα φιστίκια. Αν θέλουμε, μπορούμε να γαρνίρουμε με ξύσμα σοκολάτας.

ΚΗΠΟΣ
―Ο μήνας με τις λιγότερες εργασίες το χρόνο. Γενικά, προστατεύουμε τα φυτά από τις υψηλές θερμοκρασίες.
―Φύτευση μοσχευμάτων (γεράνια, λεβάντες, βουκαμβίλιες).
―Μείωση των λιπάνσεων.
―Ψέκασμα των φύλλων των οξύφυλλων με νερό (γαρδένια, καμέλια, ορτανσία, αζαλέα κ.λπ.).
―Φυτεύουμε κηπευτικά (πατάτα).
―Αυξάνουμε τα ποτίσματα ή μεγαλώνουμε το χρόνο στον προγραμματιστή του αυτόματου ποτίσματος.
―Αν έχουμε κατασκευή με νερό (λιμνούλα, καταρρακτάκι), προσέχουμε να συμπληρώνουμε νερό διότι, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, θα υπάρχει αρκετή εξάτμιση.

Πηγή: www.idanikospiti.gr

noiseair.com
noiseair.com
Το noise είναι το νεανικό brand των φοιτητών του KES College. Το noiseair.com είναι μια νεανική ιστοσελίδα, στην οποία γράφουν αποκλειστικά φοιτητές του KES College. Το noiseair.com δημιουργήθηκε στα πλαίσια αναβάθμισης του Κλάδου Δημοσιογραφίας και Δημόσιων Σχέσεων και δίνει δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ φοιτητών και Κολλεγίου, με στόχο να αναδειχθεί η δουλειά των φοιτητών και να πάρουν μια γεύση από πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες εργασίας.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments