Ο Γιώργος Χατζηνικολή γεννήθηκε στις 3 Φεβρουαρίου του 1994 στο χωριό Νήσου. Ο Γιώργος θυμάται τον εαυτό του από την παιδική ηλικία να ασχολείται με τον αθλητισμό και τα κοινά. Τώρα στα 22 του σπουδάζει στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης – Πολιτικών επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και μας αφηγείται τις εμπειρίες του για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Muay thai, το 2014 στη Πολωνία, και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ΜΜΑ στη Μολδαβία το 2015, όπου κάνει τον δικό του απολογισμό και μας απαντά στις ερωτήσεις μας.
–Γιώργο τώρα στα 22 σου σπουδάζεις στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης – Πολιτικών επιστημών της Κομοτηνής. Μπορείς να συνδυάσεις τις σπουδές με το ΜΜΑ:
-Όταν κάποιος μένει αφοσιωμένος στους στόχους του και κάνει αυτό που αγαπά μπορεί να χωρέσει το οτιδήποτε στη ζωή του, και να συνδυάσει τον Πρωταθλητισμό με τις σπουδές
-Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι είναι το ΜΜΑ, γιατί είναι ένα άθλημα που δεν έχει την ανάλογη προώθηση όπως κάποια άλλα αθλήματα. Μπορείς να μας εξηγήσεις τι είναι το ΜΜΑ:
-Πολύ συνοπτικά το ΜΜΑ είναι το αγώνισμα στο οποίο ο αθλητής καλείται να συνδυάζει διάφορες πολεμικές τέχνες την ώρα του αγώνα. Στην ουσία είναι το σύγχρονο παγκράτιο, λόγο του ότι στο παγκράτιο η αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την πάλη και την πυγμαχία, μίξη δύο πολεμικών τεχνών.
-Γιατί πιστεύεις πώς το ΜΜΑ είναι ”ξεχασμένο” σε σχέση με τα άλλα αθλήματα:
-Είναι οφθαλμοφανές πώς ο μέσως Κύπριος πολίτης αφιερώνει το χρόνο του κύριώς στο ποδόσφαιρο ξεχνώντας κάποιες φορές τα υπόλοιπα αθλήματα, χωρίς να δίνουν
την ευκαιρία στον εαυτό τους να έρθουν σε επαφή με τα μαχητικά αθλήματα.
-Πιστεύεις τα ΜΜΕ φέρουν και αυτά ένα μερίδιο ευθύνης που δεν προωθούνται τα μαχητικά αθλήματα;
-Και φυσικά ναι! Τα ΜΜΕ ενδιαφέρονται μόνο για όσα αθλήματα ”πουλάνε”, περιθωριοποιώντας αθλητές που καταφέρνουν να ανυψώνουν την Κυπριακή σημαία σε Πανευρωπαϊκό αλλά και παγκόσμιο επίπεδο.
-Εσένα τι σε έκανε και ασχολήθηκες με το ΜΜΑ;
Πάντοτε στη ζωή μου ήθελα να κάνω πράγματα που να περιέχουν το στοιχείο της δράσης μέσα τους. Το 2011 με πήρε ο ξάδερφος μου προπόνηση για πρώτη φορά και με μάγεψε ο σεβασμός που έδειχναν οι αθλητές προς το πρόσωπο του προπονητή τους και ο τρόπος που όλο το σώμα λειτουργούσε για νά ολοκληρώσουν τις τεχνικές και την προπόνηση τους.
-Μετά από σκληρή δουλειά ήρθαν και οι πρώτοι τίτλοι. Το κράτος πως σε αντιμετώπισε;
Δυστυχώς το κράτος δεν παρέχει καμία βοήθεια σε αθλητές τέτοιων αγωνισμάτων. Υπάρχουν πάρα πολλοί ταλαντούχοι Κύπριοι αθλητές, που καταφέρνουν να κατακτήσουν πολύ σημαντικές διακρίσεις, μόνοι τους χωρίς ούτε και μία κρατική βοήθεια.
-Ποιες είναι οι διακρίσεις σου και πώς θα μπορούσες να μας περιγράψεις τίς εμπειρίες που έζησες;
-Το 2014 μου ανακοίνωσαν ότι θα εκπροσωπήσω τη χώρα μας στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Muay thai. Η προπόνηση και η προετοιμασία ήταν αρκετά δύσκολη λόγο του ότι εκπλήρωνα τη στρατιωτική μου θητεία και έπρεπε με ότι μέσω είχα στο στρατόπεδο να καταφέρνω να κάνω προπονήσεις όσο πιο κοντά γινόταν στο πρόγραμμα που μου έβαζε προπονητής μου. Στον τελικό ήρθα αντιμέτωπος με ένα αθλητή από τη Σουηδία ο οποίος μου χάρισε τον ωραιότερο αγώνα της ζωής μου λόγο του ότι τον διακατείχε σεβασμός και αθλητοπρέπεια. Ένα χρόνο μετά, το 2015, με κάλεσαν στην εθνική ομάδα ΜΜΑ Κύπρου για το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Το πρωτάθλημα έγινε στην Μολδαβία, όπου το ταξίδι ήταν εξουθενωτικό για όλη την αποστολή. Στον τελικό αγωνίστηκα με έναν πολύ πιο έμπειρο μου αθλητή από το Αζερμπαιζάν, όπου κατάφερε μετά από λαβή στο χέρι να με τραυματίσει στον αγκώνα και να πάρει τη νίκη.
-Τώρα το 2016 ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια;
-Εννοείται πώς κύριος στόχος μου είναι να κάνω το άθλημα μου επάγγελμα και να πάρω πολλές ακόμη διακρίσεις, και φυσικά να ολοκληρώσω με επιτυχία τις σπουδές μου.
-Και τέλος ποια συμβουλή θα έδινες στα άτομα που ξεκινούν τώρα να ασχολούνται με το συγκεκριμένο άθλημα, ως ένα άτομο που ξεκίνησε από το μηδέν και έφτασε να έχει διακρίσεις τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε παγκόσμιο;
– Να μην σταματήσουν να κυνηγούν τα όνειρα τους και να μην εγκαταλείψουν όσο και να πονέσουν, όσο και να κουραστούν. Να ανεβάζουν ψηλά τον πήχη γιατί με σκληρή δουλειά και προπόνηση τίποτα δεν είναι αδύνατο. Αφήστε τους άλλους να σας λένε ότι δεν είστε αρκετά καλοί, να λένε ότι δεν μπορείτε να το κάνετε επειδή απλά θα τους δείξετε ξανά και ξανά ότι μπορείτε.
-Γιώργο σε ευχαριστούμε για αυτή την όμορφη συζήτηση που είχαμε Ελπίζω να πετύχεις όλους τους στόχους που έχεις βάλει και το κράτος να σε βοηθήσει περισσότερο.
– Εγώ σας ευχαριστώ που προωθείτε τους Κύπριους αθλητές και τα μαχητικά αθλήματα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδία μου τον προπονητή μου κ. Ανδρέα Ανδρέου που πίστεψε σε εμένα από την πρώτη στιγμή και στάθηκε δίπλα μου σαν πατέρας.
Ο τελικός του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2014 στη πολώνια: