spot_img
HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΤελετή αποφοίτησης KES COLLEGE «Στο ταξίδι παρέα»

Τελετή αποφοίτησης KES COLLEGE «Στο ταξίδι παρέα»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης του KES College για τα ακαδημαϊκά έτη 2019 – 2020, 2020 – 2021 και 2021 – 2022, η οποία συνέπεσε με την συμπλήρωση μισού αιώνα – 50 χρόνων από τη λειτουργία του κολλεγίου.

Η Τελετή Αποφοίτησης, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022, στο Σκαλί Αγλαντζιάς, με τη συμμετοχή ανθρώπων του πολιτικού, επιστημονικού, επιχειρηματικού και πολιτιστικού χώρου να δίνουν το παρών τους στην λαμπερή βραδιά. Ανάμεσα τους, ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, κύριος Πρόδρομος Προδρόμου, ο πρόεδρος και βουλευτής του Ε.ΛΑ.Μ Χρίστος Χρίστου και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεσαορίας κ. Γρηγόριος.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής Τάσος Τρύφωνος, ο οποίος έδωσε μιά ξεχωριστή νότα στην τελετή με το πηγαίο χιούμορ του. Η εκδήλωση ξεκίνησε με δέηση και μνημόνευση θανόντων που υπηρέτησαν στο κολλέγιο από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μεσαορίας κ. Γρηγόριο.

Ο Γενικός Διευθυντής του KES College, κ. Πέτρος Θ. Στυλιανού, στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο χαμό του ιδρυτή του κολλεγίου, Θεόδωρο Στυλιανού, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μία μεγάλη απώλεια η οποία σίγουρα αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Όλοι εμείς που εργαζόμαστε στο κολλέγιο υποσχόμαστε ότι θα συνεχίσουμε το όραμα του ιδρυτού του για προσφορά ποιοτικής εκπαίδευσης στους νέους μας».

Επιπλέον, απευθυνόμενος στους τελειόφοιτους τους οποίους και συνεχάρη ιδιαιτέρως, είπε: «Να έχετε πίστη στον εαυτό σας, να έχετε το θάρρος να ρισκάρετε και να βλέπετε τις ευκαιρίες. Να θυμάστε ότι δεν θα τις αντιμετωπίσετε μόνοι σας. Με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η οικογένεια του KES College θα είναι μαζί σας στο ταξίδι».

Αμέσως μετά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέσα από video, σύντομη ιστορική αναδρομή των 50 χρόνων λειτουργίας του KES College.

Στο δικό του χαιρετισμό , ο Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, τόνισε πώς «η μισού αιώνα εκπαιδευτική προσφορά του KES College, έχει συμβάλει τα μέγιστα, στην διαμόρφωση της Ανώτερης Εκπαίδευσης, όπως λειτουργεί σήμερα στον τόπο μας, σε ένα θαυμαστό επίπεδο το οποίο ανταγωνίζεται σε επάρκεια και με αξιώσεις, την Ανώτερη Εκπαίδευση, άλλων ευρωπαϊκών χωρών». Μάλιστα, απευθυνόμενος στην συν-ιδρύτρια του κολλεγίου κυρία Αθηνά Στυλιανού, είπε: «Το 2021 το κολλέγιο αυτό, έκλεισε 50 χρόνια και πραγματικά αν ήταν απόψε εδώ μαζί μας ο αείμνηστος Θεόδωρος Στυλιανού θα ένιωθε περήφανος για το πρωτοπόρο και ευρηματικό εγχείρημα του, το 1971, όταν αφήνοντας την Μέση εκπαίδευση την οποία ιδιαίτερα ευδόκιμα είχε υπηρετήσει, είχε την έμπνευση να δημιουργήσει μια σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Θα ένιωθε περήφανος για την συνέχεια και την διαδοχή στη διεύθυνση της σχολής, από τον Πέτρο Στυλιανού, και βεβαίως, θα ένιωθε περήφανος όχι μόνο ως πατέρας αλλά και ως ιδρυτής αυτού του κολλεγίου για τη συνέχεια και την προσφορά του, για την οποία προσφορά του, ένα μεγάλο κομμάτι οφείλει δικαίως στην κυρία Αθηνά Στυλιανού η οποία ήταν πάντα η ψυχή του κολλεγίου». Τέλος, απευθυνόμενος προς του τελειόφοιτους, τους οποίους και συνεχάρη ολόθερμα για τον ζήλο και την αφοσίωση που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, τους είπε μεταξύ άλλων: «Βρίσκεστε σήμερα εδώ για να χαρείτε την επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών σας. Όλοι γνωρίζουμε, ότι έχετε αποκτήσει εφόδια που θα σας επιτρέψουν να μπείτε στον κοινωνικό στίβο και να εκπληρώσετε τους προσωπικούς και επαγγελματικούς σας στόχους».

Στην Τελετή Αποφοίτησης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες σε τέσσερα πρόσωπα για την προσφορά τους στο KES College. Πρόκειται για τον Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος εργάστηκε ως Λέκτορας Κοινωνιολογίας και Επικοινωνίας στην Σχολή «Δημοσιογραφίας και Δημοσιών Σχέσεων» του κολλεγίου, στον κύριο Σάββα Ιακωβίδη για τα 40 και πλέον χρόνια προσφοράς του στο κολλέγιο, αρχικά ως Λέκτορας, αργότερα ως Ανώτερος Λέκτορας και Συντονιστής του Προγράμματος σπουδών «Δημοσιογραφία με Δημόσιες Σχέσεις» και στον κύριο Δημήτρη Εγγλεζάκη ο οποίος από το 2010 εργάζεται στο κολλέγιο και αφυπηρετεί από την θέση του Γενικού Υπεύθυνου Ακαδημαϊκών υποθέσεων. Τέλος, συγκινητική ήταν η στιγμή της απονομής τιμητικής πλακέτας στην κα. Αθηνά Στυλιανού, η οποία το 1971 μαζί με το σύζυγό της, εκπαιδευτικό Θεόδωρο Στυλιανού, ίδρυσαν το KES College. Η ίδια εργάστηκε πολύ σκληρά για να συνδράμει με κάθε τρόπο προς την υλοποίηση του κοινού οράματος με το σύζυγο της, το οποίο δεν ήταν άλλο από την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των νέων.

Πρωταγωνιστές της βραδιάς, ήταν φυσικά οι Τελειόφοιτοι του KES College που παρευρέθηκαν, για τις χρονιές 2019 – 2020, 2020 – 2021 και 2021-2022, από τα 16 Αξιολογημένα και Πιστοποιημένα Προγράμματα σπουδών. Συγκινητική, ήταν και η ομιλία του αριστεύσαντα φοιτητή, Ραφαήλ Κυπριανού του Προγράμματος Σπουδών «Διεύθυνση Επισιτιστικών Επιχειρήσεων», ο οποίος σημείωσε την υψηλότερη γενική βαθμολογία για τις ακαδημαϊκές χρονιές 2019 – 2020, 2020 – 2021 και 2021 – 2022. Ο ίδιος στον χαιρετισμό του, ευχαρίστησε θερμά τη Διεύθυνση του κολλεγίου, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε περήφανοι που σπουδάσαμε στο KES College γιατί το KES College ήταν η αφορμή να μάθουμε, να δοκιμάσουμε, να εξελιχθούμε ως άνθρωποι και κατ΄ επέκταση, να φτάσουμε στο προορισμό αυτού του όμορφου ταξιδιού της γνώσης». Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τους συμφοιτητές του, μεταξύ άλλων είπε: «η πρώτη σημαντική αποστολή που κληθήκαμε στη ζωή μας να εκτελέσουμε, στέφθηκε με επιτυχία. Μπορούμε πλέον να πατήσουμε γερά πάνω στη βάση που εμείς κτίσαμε με κόπο και να δούμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Ακολούθησε η απονομή βραβείων:
• εις μνήμην του ιδρυτή του KES College, Θεόδωρου Π. Στυλιανού
• καλύτερης ακαδημαϊκής επίδοσης
• στους πρώτους κάθε επιπέδου σπουδών για τα τελευταία τρία ακαδημαϊκά έτη, και
• από αθλοθέτες

Η Τελετή Αποφοίτησης ολοκληρώθηκε με την απονομή και επικύρωση των Πτυχίων και των Διπλωμάτων στους τελειόφοιτους.
Μετά το πέρας της Τελετής Αποφοίτησης , ακολούθησε δεξίωση προς όλο τον κόσμο, στον προαύλιο χώρο του θεάτρου.

noiseair.com
noiseair.com
Το noise είναι το νεανικό brand των φοιτητών του KES College. Το noiseair.com είναι μια νεανική ιστοσελίδα, στην οποία γράφουν αποκλειστικά φοιτητές του KES College. Το noiseair.com δημιουργήθηκε στα πλαίσια αναβάθμισης του Κλάδου Δημοσιογραφίας και Δημόσιων Σχέσεων και δίνει δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ φοιτητών και Κολλεγίου, με στόχο να αναδειχθεί η δουλειά των φοιτητών και να πάρουν μια γεύση από πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες εργασίας.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments