spot_img
HomeWHATEVERΠώς Διεκδικούμε μια Θέση Εργοδότησης Ιατρικού Επισκέπτη - Χρήσιμες Συμβουλές

Πώς Διεκδικούμε μια Θέση Εργοδότησης Ιατρικού Επισκέπτη – Χρήσιμες Συμβουλές

Αρτούρος Ισσέγιεκ – Υπεύθυνος Κλάδων Ιατρικών Επισκεπτών στο KES COLLEGE

Για τη διεκδίκηση μιας θέσης εργοδότησης Ιατρικού Επισκέπτη το πρώτο και βασικότερο είναι, οι υποψήφιοι να έχουν την απαραίτητη κατάρτιση και την απαιτούμενη άδεια εξασκήσεως του επαγγέλματος. Άτομα που έχουν αποκτήσει Δίπλωμα, Ανώτερο Δίπλωμα, ή Πτυχίο ολοκληρώνοντας ένα από τα προγράμματα σπουδών Ιατρικών Επισκεπτών του KES College, όχι μόνο πληρούν τα απαιτούμενα κριτήρια αλλά, πλεονεκτούν έναντι άλλων πτυχιούχων.

Κι’ αυτό, γιατί κατέχουν ένα πακέτο γνώσεων ειδικά σχεδιασμένο, που υπερκαλύπτει τις ανάγκες για την επιτυχή άσκηση του επαγγέλματος του Ιατρικού Επισκέπτη. Επίσης, όσοι κατέχουν Ανώτερο Δίπλωμα ή Πτυχίο εξασφαλίζουν αυτόματα και την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος.

Δεύτερον και εξίσου σημαντικό, είναι ο υποψήφιος να γνωρίζει λεπτομερώς το προϊόν που θα κληθεί να προωθήσει/πωλήσει είτε αυτό είναι φάρμακο είτε ιατροτεχνολογικό βοήθημα είτε άλλο συναφές προϊόν. Η γνώση αυτή πρέπει να επεκτείνεται και στα ανταγωνιστικά προϊόντα που είναι διαθέσιμα στην αγορά για τα οποία, θα πρέπει να γνωρίζει επακριβώς και με κάθε λεπτομέρεια τα μειονεκτήματα/πλεονεκτήματά τους, συγκριτικά με τα προϊόντα που θα κληθεί να προωθήσει/πωλήσει.

Τρίτο και ιδιαίτερα σημαντικό είναι, η σωστή προεργασία/προετοιμασία. Θα πρέπει δηλαδή, να ετοιμάσει τις απαντήσεις του γραπτώς και να τις επαναλάβει αρκετές φορές για να μπορέσει να εκφραστεί με αυθορμητισμό και αυτοπεποίθηση.

1.Γενικές Ερωτήσεις

Αναμένεται ότι ο δυνητικός εργοδότης θα υποβάλει στον υποψήφιο μια σειρά από γενικές ερωτήσεις που αφορούν στην εμπειρία που έχει στο χώρο των φαρμάκων/ ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων, τι τον ώθησε να ακολουθήσει το επάγγελμα του Ιατρικού Επισκέπτη, κατά πόσο του αρέσει να ταξιδεύει σε διάφορες πόλεις ή αν είναι διατεθειμένος να εργαστεί σε άλλη πόλη απ’ αυτή που διαμένει. Οι ερωτήσεις, όσον αφορά την προώθηση/πώληση των προϊόντων, μπορούν χονδρικά να χωριστούν σε τρείς ενότητες: εμπειρία/προσόντα, συμπεριφοριστικές δεξιότητες και στόχοι.

2. Εμπειρία/προσόντα σε πωλήσεις φαρμάκων/ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων
Πιθανές ερωτήσεις που μπορεί να σχετίζονται με την εμπειρία/προσόντα στο χώρο των ιατρικών πωλήσεων, είναι οι ακόλουθες:

  • Σε ποιές εταιρείες έχετε εργαστεί μέχρι σήμερα και ποια φάρμακα/ ιατροτεχνολογικά βοηθήματα έχετε διαχειριστεί μέχρι τώρα;
  • Ποιες είναι οι φαρμακευτικές/τεχνικές γνώσεις που έχετε σε σχέση με τα προϊόντα που έχετε διαχειριστεί;
  • Πώς μπορείτε αποτελεσματικά, να διενεργήσετε μια έρευνα για ένα προϊόν;
  • Έχετε παρακολουθήσει κάποια μαθήματα φαρμακολογίας, βιολογίας, χημείας, μάρκετινγκ, επαγγελματικής επικοινωνίας ή άλλα;
  • Σε ποιούς χώρους έχετε εμπειρία στις πωλήσεις προϊόντων (ιατρεία, κλινικές, φαρμακεία, κ.α.);
  • Ποια είναι τα αποδεδειγμένα επιτεύγματά σας, στο χώρο των πωλήσεων;

Για να απαντήσετε στις πιο πάνω πιθανές ερωτήσεις πρέπει να εξετάσετε προσεκτικά το ιστορικό προηγούμενης απασχόλησης σας, αν έχετε. Αν δεν έχετε προηγούμενη πείρα σε άλλη εταιρεία θα πρέπει να εφαρμόσετε εναλλακτική στρατηγική προσέγγιση δίνοντας έμφαση στην πρακτική άσκηση που έχετε κάμει που περιελάμβανε το πρόγραμμα σπουδών σας (Ανώτερο Δίπλωμα ή Πτυχίο Ιατρικού Επισκέπτη στο KES College). Αν έχετε παρακολουθήσει το διετές πρόγραμμα σπουδών δώστε έμφαση στις γνώσεις που έχετε αποκτήσει, με ιδιαίτερη έμφαση στη φαρμακολογία, αν πρόκειται για εταιρεία με φάρμακα, τη χημεία, βιολογία αλλά και το μάρκετινγκ και την επαγγελματική επικοινωνία.

Επίσης, εξετάστε με προσοχή όλες τις πιο πάνω πιθανές ερωτήσεις ετοιμάζοντας γραπτές απαντήσεις. Η συζήτηση των πιο πάνω θεμάτων με ένα Ιατρικό Επισκέπτη που έχει εμπειρία σίγουρα θα σας φανεί χρήσιμη για τη διαμόρφωση των καταλληλότερων απαντήσεων. Αν οι απαντήσεις σας μπορούν να υποστηριχτούν με έγγραφα, να τα έχετε μαζί σας. Αν έχετε ετοιμάσει εσείς κάποια διαφημιστικά φυλλάδια ή χρήσιμες αναφορές είναι καλό επίσης, να τα έχετε μαζί σας, Αν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης σας δοθεί η ευκαιρία, να τα δείξετε.

3. Συμπεριφοριστικές Ερωτήσεις

  • Είχατε οποιαδήποτε αντιπαράθεση με κάποιο πελάτη/υποψήφιο πελάτη όσον αφορά στην πώληση φαρμάκων ή ιατροτεχνολογικών βοηθημάτων; Πώς διαχειριστήκατε τη διαμάχη αυτή; Τελικά κάνατε την πώληση ή οδηγηθήκατε σε αδιέξοδο/αποτυχία;
  • Ποιούς επινοητικούς τρόπους έχετε χρησιμοποιήσει για να διαχειριστείτε στόχους πωλήσεων ή καθορισμένους χρόνους παράδοσης;
  • Πως αισθάνεστε αν δεν διεκπεραιώσετε κάποια πώληση ή αν δεν πετύχατε κάποιο στόχο;

Απαντώντας τις πιο πάνω ερωτήσεις θα πρέπει να γίνει αναφορά σε έξυπνες και επινοητικές προσεγγίσεις που γνωρίζετε ή που έχετε χρησιμοποιήσει. Αν οι προσεγγίσεις αυτές είναι δημιούργημά σας ακόμη καλύτερα. Μοιραστείτε τις προσεγγίσεις αυτές με άνεση χωρίς επιδεικτικότατα. Αν υπήρξε θέμα κάποιας αντιπαράθεσης αποφύγετε την επίρριψη ευθυνών. Αν είχε εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση δώστε ιδιαίτερη έμφαση σε αυτήν, πάντοτε κλείνοντας τη συζήτηση με μια αισιόδοξη νότα. Για τα οποιαδήποτε συναισθήματα αναφέρονται, θα πρέπει να υπογραμμίζετε την ενθάρρυνση που έχετε πάρει για να γίνετε καλύτεροι και να πετύχετε ακόμη ψηλότερους στόχους.

4. Ποιοί είναι οι στόχοι σας

Μερικές ερωτήσεις που σχετίζονται με τους στόχους μπορεί να είναι:

  • Πως βλέπετε το μέλλον της ιατρικής βιομηχανίας;
  • Τι μέλλον βλέπετε για αυτό το φάρμακο/ιατροτεχνολογικό βοήθημα;
  • Έχετε στόχους όσον αφορά στη σταδιοδρομία σας στα επόμενα 5-10 χρόνια από σήμερα;

Ο δυνητικός εργοδότης σας θα θέλει, θέτοντας τα πιο πάνω ερωτήματα να δει το μέλλον σας στην εταιρεία και ευρύτερα, στην ιατρική βιομηχανία. Αν εσείς δε βλέπετε ένα αισιόδοξο μέλλον, πως μπορεί να το δει ο δυνητικός εργοδότης σας;

Για να απαντηθούν οι πιο πάνω ερωτήσεις θα πρέπει να συμβουλευτείτε ιατρικούς επισκέπτες, ή άτομα που έχουν αφυπηρετήσει από το χώρο και έχουν εμπειρία σε θέματα στοχοθέτησης πωλήσεων. Θα πρέπει, με σχετική άνεση, να σκέφτεστε αισιόδοξα και να περιλαμβάνετε στις όποιες τοποθετήσεις κάνετε και τις προσδοκίες σας για το μέλλον. Να θυμάστε ότι, η αισιοδοξία πάντα εντυπωσιάζει και είναι μεταδοτική. Οι αισιόδοξες προβλέψεις σας όσον αφορά στις προσδοκώμενες πωλήσεις μπορεί εύκολα να ερμηνευτούν ως ενθουσιώδεις, πετυχαίνοντας έτσι μια πρόταση εργοδότησης για τη θέση.

Πηγή πληροφόρησης: Job-Interview-Site.com

noiseair.com
noiseair.com
Το noise είναι το νεανικό brand των φοιτητών του KES College. Το noiseair.com είναι μια νεανική ιστοσελίδα, στην οποία γράφουν αποκλειστικά φοιτητές του KES College. Το noiseair.com δημιουργήθηκε στα πλαίσια αναβάθμισης του Κλάδου Δημοσιογραφίας και Δημόσιων Σχέσεων και δίνει δυνατότητες αλληλεπίδρασης μεταξύ φοιτητών και Κολλεγίου, με στόχο να αναδειχθεί η δουλειά των φοιτητών και να πάρουν μια γεύση από πραγματικές επαγγελματικές συνθήκες εργασίας.
RELATED ARTICLES

Most Popular

Recent Comments